NSmartCity: Aplikacije

Aplikacije

Grad Novi Sad, primenom novih tehnologija, potvrđuje svoju transformaciju u Smart City, nudeći građanima moderne, održive i efikasne usluge koje unapređuju kvalitet života i čine grad prijatnijim mestom za život i rad. Primena raznih aplikacija koje uvode je samo dokaz kako pametne tehnologije mogu olakšati svakodnevne aktivnosti građana i voditi prosperitetu i razvoju grada. Uvedene su dve aplikacije za prevoz građana.

Grad je uveo inovativnu aplikaciju za prevoz pod nazivom "Nsmart JGSP – Novi Sad". Ova korisna platforma pruža veliki broj informacija vezanih za javni prevoz u Novom Sadu, omogućavajući građanima da na brz i jednostavan način planiraju svoje putovanje gradskim i prigradskim autobuskim linijama.

Druga aplikacija pod nazivom „NS Bike“ predstavlja integrisanu mrežu javnih bicikala koja je dostupna građanima i posetiocima širom grada. Ovaj sistem omogućava lako iznajmljivanje bicikala na različitim lokacijama, čime se podstiče korišćenje održivih transportnih opcija i smanjuje opterećenje saobraćaja u gradskim arterijama.

Uz konstantno napredovanje i primenu novih tehnologija, Grad Novi Sad potvrđuje svoju posvećenost transformaciji u Smart City, nudeći građanima moderne, održive i efikasne usluge koje unapređuju kvalitet života i čine grad prijatnijim mestom za život i rad. Nsmart JGSP i NS Bike aplikacije su samo jedan od primera kako pametne tehnologije mogu olakšati svakodnevne aktivnosti građana i doprineti prosperitetu i razvoju grada.

image

NSmartCity: Aplikacija za prevoz

okom 2021. godine, u okviru strategije Pametan Grad Novi Sad - Smart City, Grad je uveo inovativnu aplikaciju za prevoz...

Čitaj dalje